Je buitenterras indelen en stijlen

Als je een tuin of balkon hebt, is het wel zo lekker om hier een fijne plek te creëren om te kunnen zitten en van de zon en buitenlucht te genieten. De manieren zijn eindeloos en het is maar net wat je persoonlijke voorkeur en stijl is. Met een fijne tuinset, een buitenkleed en wat gezellige lampjes, maak je er al snel een ontspannen plek van. We gaan je wat tips geven hoe je van je terras buiten een heerlijke plek kunt maken.

De ideale tuinset

De basis van het terras is natuurlijk een fijne zitplek. Wat voor jou de ideale tuinset is, is een persoonlijke voorkeur. Er zijn hier verschillende dingen waar je rekening mee moet houden. Als eerst moet je bedenken waar je het tuinset het meest voor gaat gebruiken. Vind je het vooral fijn om buiten te kunnen eten? Dan is een eettafel voor buiten met tuinstoelen de beste keuze. Ben je juist van plan om buiten te zitten om te relaxen? Dan kan een fijne relaxbank natuurlijk niet ontbreken. Door te beslissen waar je de tuin voornamelijk voor wilt gebruiken, weet je wat voor soort tuinset de beste keuze voor je is.

De indeling

Als je een tuinset hebt gekozen, is het tijd voor een mooie indeling. Wanneer je kiest voor een eettafel in de tuin kun je deze het beste midden op het terras zetten. Zo heeft iedereen ruimte genoeg om comfortabel aan tafel te zitten en om de tafel heen te lopen. Met een loungebank hoef je hier geen rekening mee te houden. Met een loungebank is het juist een leuke indeling als je het vergelijkbaar met de woonkamer doet.  Leg bij de loungebank een buitenkleed rond en zet hier een mooie bijzettafel op. Zo maak je echt een extra woonkamer, maar dan buiten.

De afwerking

Om van je buitenterras echt een fijne plek te maken, is de afwerking ook belangrijk. Plaats op de tafel een gezellig tafereeltje met een tuinplant of wat mooie bloemen. Ook kunnen gezellige lampjes niet ontbreken! Om het helemaal compleet te maken en nog langer van je terras te kunnen genieten, is ook een terraswarmer aan te raden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *